Artitudo - Ostani Fit

Zdrav život ima puno definicija, pogotovo u današnje vrijeme. Bitno je da nađemo verziju koja odgovara nama, našim navikama, prioritetima i stilu života.

Ponekad je teško držati se strogog plana i programa. Uz užurbani tempo svakodnevnice većina nas jednostavno nema dovoljno vremena pa najčešće ono najbitnije „vrijeme za sebe“ padne u drugi plan.

Kroz puno godina pokušaja i promašaja da „živim zdravo“ ove tri stvari su mi pomogle da nađem svoj put i stvorim zdrave navike:

  1. Postavi cilj, a ne rok
  2. Priprema je pola posla
  3. Zaljubi se!
Pole dance - Ostani Fit

Postavi cilj, a ne rok!

Neka ti cilj bude npr. želim biti zdravija/zdraviji, želim imati više kondicije ili biti fleksibilnija/fleksibilniji. To su ciljevi koji su ostvarivii ne stvaraju nepotreban stres. Svatko od nas je drugačiji i ono što netko može postići u 3 mjeseca drugome treba godina dana. I to je sasvim uredu!

Priprema je pola posla!

Kada sam ozbiljno odlučila da želim biti više aktivna i da se želim osjećati bolje u svome tijelu najteže mi je bilo ostati konstantna, jer starih navika se teško riješiti a nove je teško zadržati. Počela sam sa malim stvarima. Pripremila bi si torbu sa stvarima za trening i ostavila pored vrata kako bi se potakla da ne odustanem. Nakon nekog vremena priprema mi je postala navika. Sada si unaprijed organiziram od sitnica kao što ću obuči do bitnih stvari kao što je plan prehrane i treninga koje vodim.

Ples na šipci - Ostani Fit

Zaljubi se!

Ovo je možda najjednostavnije i najteže od svih „pravila“. Jednostavno se trebaš zaljubiti. Prvenstveno u sebe, od tuda sve kreće. Zavoli se sa svim vrlinama i manama, zavoli se jer se trudiš i onda kada ti se ne da, a pogotovo se zavoli kada ponekad posustaneš jer znaš da ćeš se vratiti na pravi put.

Druga stvar u koju se trebaš zaljubiti je u ono što radiš. Ako voliš što radiš onda to prestaje biti obaveza i postaje nešto drugo, nešto više. Postaje strast zbog koje brige nestaju i ponedjeljci postaju najdraži dani.

Meni se to dogodilo kada sam prvi put zakoračila u dvoranu kluba Artitudo, u kojemu sam trenutno trenerica pole dance-a.

Pole dance je savršeni spoj snage i fleksibilnosti, tehnike i osjećaja. Treninzi se u pravilu sastoje od tri djela: zagrijavanje i vježba snage, istezanje i samog rada na šipci. Pošto sastavni dio pole dance-a je upravo ples treninzi su uvijek šaroliki, drugačiji i izazovni u najboljem smislu.  Razvijaju se motoričke sposobnosti, koordinacija, snaga i ponajviše samopouzdanje.

Svila - Ostani Fit

Bavila sam se raznim sportovima, ali niti jedan me nije tako oborio sa nogu što uvelike ima veze sa klubom u koji sam se učlanila. Pronašla sam svoju oazu gdje negativa i problemi ostaju na ulaznim vratima, gdje se svaki uspjeh i napredak slavi sa jednakim žarom, gdje mogu raditi na svojoj verziji zdravog života u pozitivnom okruženju.

Osim pole dance-akoji osim mene vode još dvije fantastične trenerice, Artitudo nudi ples na svili, jednako zahtjevan i jednako zanimljiv stil areal arts-a, Heels Fusion ples u štiklama gdje možete osloboditi svoju unutarnju Beyonce uz zabavne koreografije i dobro društvo, te program Strong’n’Flexy za sve one kojima je fleksibilnost želja i cilj.

Za sva pitanja i prijave možete nam se obratiti putem Facebook stanice ili na mail.