Vježbe za trbušne mišiće - Ostani Fit

Većina ljudi imaju barem manje količine masnih naslaga na stomaku, i to bez obzira na njihovu ukupnu tjelesnu težinu. Bilo da se radi o mršavim ili pretilim osobama, stomak predstavlja mjesto koje masnoće jednostavno vole i s kojeg ih je najteže istopiti. Redovna fizička aktivnost potiče i proizvodnju endorfina i drugih kemijskih spojeva koji se bore protiv raznih upala u organizmu.

Kako bi došli do lijepo oblikovanog trupa možete dva puta tjedno kod kuće uvrstiti ovaj trening:

Razgibajte se!

Stanite tako da vam stopala budu u širini ramena, ruke ispružene sa šakama spojenim iznad glave. Savijajte gornji dio tijela u lijevu, pa u desnu, stranu. 3 sarije 5 ponavljanja u svaku stranu

Vježba br. 1

Obrnuti trbušnjaci za donje trbušne mišiće (legnite leđima na pod, savijte noge u koljenima i krenite istodobno podizati noge od poda prema sebi. 20 ponavljanja)

Vježba br. 2

Doticanja prstiju za gornje trbušne mišiće (ležeći na podu na leđima podignite noge do 90 stupnjeva, podignite ruke i dotaknite nožne prste. 20 ponavljanja)

Vježba br. 3

Plank (stanite u sklek poziciju, pazite na posturu tijela. 30 sekundi)

Vježba br. 4

Sjednite na stolicu. Zadnjica treba biti na sredini stolice, a leđa oslonjena na naslon. Rukama se pridržavate za stolicu, a noge iz podignutog i položaja skupljenog u nogama ispravljate. Zadržite se u ovom položaju 3 sekunde, pa se vratite nazad. 12 ponavljanja.

Ključ uspjeha ovog programa je u tome da se prođe kroz sve vježbe bez odmora, te da ponovite četiri puta!