Motivacija - Ostani Fit

Ponekad je zaista lako motivirati se i stvarati u vrtlogu uzbuđenja. Dok s druge strane ponekad je gotovo nemoguće otkriti kako se motivirati i uopće primijetiti da se vrtite u vrtlogu odgađanja.

Ako ste sjeli i razmišljali o motivaciji bez akcije mogli ste primijetiti da je puno lakše nešto napraviti i aktivirati se nego razmišljati o aktivnostima koje želite neprestano u krug. S vremenom trošite sve više i više energije na razmišljanje i osjećate se sve gore i gore.

Osjećaj krivnje, beskorisnosti i neispunjenosti su opasni, vrlo je teško izaći van iz te kolotečine nakon što upadnete u nju.

Drugim riječima lakše je poduzeti akciju i osjećati se nesigurno u teretani nego sjediti mirno na kauču u samozavaravanju. Lakše je osjećati se nespretno, nesigurno, neugodno pred drugim ljudima nego ubijati sam sebe u mislima kako bi nešto trebali napraviti iznova svaki dan.

Nema odustajanja - Ostani Fit

Lakše je podnijeti neugodnost radnje nego bol kada ostajemo isti, a imamo unutarnji osjećaj da nam je promjena i akcija potrebna. 

Mi smo sami odgovorni za svoj život i svoje odluke. Sami moramo prijeći ovaj mentalni prag kako bi osjećali motiviranost na stalnoj osnovi.

Motivacija ne dolazi nakon pasivnog čitanja ili gledanja motivacijskog videa, akcija je ključ uspjeha.

Kada vi sami odlučite da se trebate aktivirati i stvarno se pokrenete puno će vam lakše ići nastavak bilo koje radnje u koju ste odlučili zakoračiti nego sam početak kada tu radnju gledate kao težak i naporan posao.

Započeti sa zdravom prehranom se u početku čini kao težak, naporan i skup korak koji to zapravo nije. Ljudi često gledaju na nove pothvate i promijene kao gubitak. Ne oduzima vam se ništa, vi samo dobivate benefiti svoje akcije. Uvijek sami sebi pronalazimo izgovore kako bi ostali na istom, jer mislimo da je puno teže krenuti u akciju.

Ne možete to vidjeti i zamisliti dok ne isprobate i ne vidite koja je razlika u vama kada jedete zdravo i kada ne jedete zdravo. Ne možete ni znati koliko energije možete imati, kakvo tijelo lijepo iznutra i izvana možete imati, niti koje bolesti možete izbjeći ako ne počnete testirati na sebi koja je druga strana onoga što vam je do sada jako dobro poznato.

Samo Naprijed- Ostani Fit

Postoji puno članaka i videa na internetu koje možete čitati i gledati, no jedno je sigurno. Samo akcija vodi k cilju. Jedini trik koji vam može pomoći je da brojite od 5 do 1 i krenete u akciju. Bez razmišljanja, bez seciranja, bez kombiniranja i bez izgovora samo krenete.

Vi sami morate sami odrediti koji vam je cilj, koja je to želja i koja je cijena ostajanja na istom i koja je cijena promjene. Stavite na papir gdje ste sada i gdje želite biti za godinu dana. Akcija je jedina koja vas može dovesti do tog vašeg cilja. A motivacija za tu akciju treba doći od vaše više svijesti gdje vi shvatite da vi možete jedino stajati ili kretati se. Treće ne postoji.

Stoga, ostani na istom u mislima i željama ili kreni u bolju verziju sebe i otvori nova vrata u svom životu. 5,4,3,2,1