Dosljednost - Ostani Fit

Nakon što preskočimo vježbanje dva ili tri dana, znamo koliko se teško vratiti u rutinu. Niz drugih čimbenika pokazuje koliko je važna dosljednost u treningu.

Bitno je držanje tijesnog rasporeda s vježbanjem jer kada preskačete puno dana zaredom, zdravstvene koristi počinju opadati. U početku je to samo smanjenje pozitivnih metaboličkih aspekata, ali na kraju preskakanje vježbe utječe na motivaciju, izdržljivost i može povećati ozljede.

Izdržljivost također izblijedi ako preskačete vježbanje previše dana zaredom. Isto je nažalost s motivacijom. Glavni razlog zašto ljudi nastavljaju vježbati je to što su uživali u jučerašnjim vježbama ili naporima dan ranije. Osjećali su se zdravije, sretnije, uspješnije i željeli su ponovo osjetiti taj osjećaj. Duža razdoblja između vježbi potencijalno bi mogla ugasiti taj entuzijazam.

Slično tome, postoje neki dokazi da stopa ozljeda može porasti nakon višednevnog otpuštanja, posebno u aktivnostima sa zahtjevnijim tehnikama. Studija izvođača cirkusa iz 2011. utvrdila je da dvodnevne pauze između predstava smanjuju broj ozljeda, ali stope su ponovno porasle ako su izvođači odmarali tri ili više dana.

Balans - Ostani Fit

Ako ne poštujemo dogovore koje smo sami sa sobom ugovorili ili s drugim ljudima, koga ćemo naviše iznevjeriti?

Iznevjerit ćemo najviše sebe, svoju snagu i volju, moć i ugled. Koju god izliku prodavali sebi prava istina stoji duboko u nama. Takvo negativno iskustvo nam može stvoriti frustraciju, nezadovoljstvo, napetost i slične negativne emocije koje kreiraju negativnu sliku o samome sebi.

Tu se nalazi zamka. Nakon takvih negativnih emocija kreiramo ili grč u tijelu ili neku ovisnost (alkohol, droge, hrana, cigarete) kako bi potisnuli tu negativnu emociju. Što dugoročno dovodi do bolesti.

Dosljednost nas prati od rane mladosti do kraja života. Roditelji nas uče dosljednosti poput pranja zubi, učenja, pospremanja sobe itd, te njih obavljamo sada automatski.

Dosljednost je ključna. Ona vježba naš karakter da budemo vjerni sebi, svom vlastitom biću.

Izdržljivost - Ostani Fit

To dolazi iznutra iz dubine odnosa sa samim sobom, ravnotežom i vjerom u svoje sposobnosti . Kada ste u ravnoteži sami sa sobom otvarate vrata kreativnosti i inovativnosti.

Stvorite dobre navike, trudite se u cijelosti biti dosljedni kako bi uživali u rezultatima svoje kreacije.