Dan u životu jedne trenerice

Trenerica - Ostani Fit

RITUALI U FITNESSU – ISHRANA I TRENING

Pozdrav ljudi !

Ovim člankom želim podijeliti svoje fitness rituale s vama. Kako bih vam dokazala da nije ništa teško ako to zaista želite i volite. Zdrav način života vam donosi velike rezultate s kojima ćete biti sretni, bolje raspoloženi i oduševljeni.

TRENUTNA RUTINA:

Ustajem oko 8-9 h, odmah nakon umivanja i ostalih jutarnjih radnji krećem u kuhinju, popijem veliku času vode i lagano uživam u šalici kave.

Kava - Ostani Fit

Najdraže mi je uz kavu započeti s pripremom doručka. Koji se većinom svodi na jaja sa pršutom i mozzarellom. Obroci mi se razlikuju ovisno o treningu tog dana.

Nakon što završim s doručkom radim istezanje tijela nekih 30 minuta i nakon toga odrađujem sljedeće obaveze koje imam u vezi priprema treninga za svoje klijente.

Dok se pripremam za posao napravim si zeleni čaj koji mi je trenutno BR 1! Mnogo mi pomaže u vezi probave i što mi je najbitnije nisam više uopće napuhana, to mi je jedno vrijeme predstavljao veliki problem.

Čaj - Ostani Fit

Poslije određenog vremena (većinom 2-3h) počinjem s pripremom svoga ručka, koji se većinom svodi na piletinu s rižom, zelenom salatom ili nekim drugim povrćem. Razmak između doručka i ručka gledam da mi je nekih 4 sata. Ponekad to zna biti malo ranije ili kasnije sve ovisi o obavezama koje imam taj dan.

Nakon toga pripremam se za posao i trening. Svaki dan prije posla odrađujem svoj trening kojemu sam maksimalno posvećena. Težim da svaki dan odradim još bolji trening od prethodnog, kako bi se osjećala što bolje.

Nakon odrađenog treninga obožavam popiti protein i pojesti bananu (to mi je taman jedan međuobrok između ručka i večere ) ubrzo mi vraća energiju i puno bolje se osjećam nakon toga, a što je najbitnije dosta mi je zasitno. Kako kaže reklama: “Kada si gladan, nisi svoj”.

Nakon odrađenog svog trening prelazim na posao što mi zahtjeva veliku koncentraciju u radu s klijentima, uvijek pokušavam što više biti predana prema svakome od njih i sa svakim doći do njegovog cilja kojeg želi. Svaki klijent želi nešto druga ili ima potrebu za drugačijim treningom, a ja sam tu da im to ispunim i da im pomognem što više mogu, ali naravno prije svega potreban je njihov veliki trud.

Kada završi moj dan na poslu odlazim kući, gdje sam već unaprijed pripremila svoju večeru. To većinom pripremam kada radim i ručak, jer s posla dolazim ponekad kasno pa zbog toga si sve unaprijed pripremim kako ne bi morala kada se vratim.

Kada pravim večeru uvijek gledam da je nešto lagano i lako probavljivo kako me ne bi mučilo kada idem na spavanje.

Neki primjer večere je salata ili salata od tune i to mi je ujedno i posljednji obrok u danu. Svaki dan pokušavam ići što ranije u krevet kako bi se odmorila i dovoljno naspavala te bolje funkcionirala idućeg jutra.


Kao što sam i rekla napisat ću Vam i jedan moj trening :

Večara - Ostani Fit


Primjer moga treninga koji bi vam možda bio od pomoći ili dodatna motivacija za vježbanje!

Svaki dan radim drugu skupinu mišica, treninge smišljam na tjednom ili mjesečnom planu ovisi kako se osjećam i koliko imam obaveza.

Jedan meni omiljenih treninga je trening nogu gdje pokušavam biti posvećena maksimalno.

Primjer moga treninga:

Prvo i osnovno zagrijavanje!

ZAŠTO NAM JE TO BITNO ZAGRIJAVANJE?

Bez dobrog zagrijavanja povećava se mogućnost ozljede, posebno ako se radi o složenim vježbama i s velikim opterećenjima.

Zagrijavanjem trebamo osigurati prokrvljenost kako bismo bili maksimalno spremni odraditi vježbe. Zagrijavanje bi trebalo minimalno trajati 10ak minuta.
U mom primjeru treninga:
Za zagrijavanje koristim steper 10 minuta (kako bi aktivirala i zagrijala mišiće te se pripremila za glavni dio treninga )

  1. Iskoraci u stranu s opterećenjem
  2. Leg press
  3. Rumunjsko mrtvo dizanje
  4. Ukršteni iskorak
  5. Kickback na kablovima
  6. Čučanj sa šipkom

Svaku vježbu radim u 4 serije po 10 – 12 ponavljanja, pokušavam nakon svake serije povećati težinu, kako bi probala podizati svoje granice opterećenja. Što i savjetujem svima, jer mišić se s vremenom jednostavno navikne na određenu težinu i ne može napredovati.

Trening trenerice - Ostani Fit

Nakon svake vježbe napravim pauzu od 1 minut da se mišić dovoljno opravi za sljedeću vježbu. Ovo je samo od nekih načina vježbanja. Ponekad znam odraditi vježbe u Superserijama

(to znači da spajam 1 & 2 vježbu 3 & 4 … ) nakon odrađene dvije vježbe pravim pauzu, ali naravno sve to po osjećaju radim.

Na kraju treninga se obavezno istežem.

Istezanje - Ostani Fit

ZAŠTO NAM JE ISTEZANJE JAKO BITNO ?

Ono nam omogućuje brži oporavak mišića. Svaki mišić trebali bi istezati oko 30 sekundi, ne treba pretjerivati. Ako osjećaš bol treba smanjiti intenzitet i naravno za istezanje treba odvojiti 10 ak min.
Može nam pomoći i FOAM ROLER koji djeluje poput masažera i dublje pogađa mišiće pri istezanju.

Ovo je samo jedan od mojih treninga ukratko objašnjen, nadam se da ćete ga isprobati! Moj cilj vas je potaknuti na razmišljanje o zdravom načinu života, ne zaboravite nikad nije kasno otići u teretanu i promijeniti način života. Pogotovo taj sjedilački način koji je danas jako zastupljen u našim životima .

Uteg - Ostani Fit

Kao što sam na početku rekla ništa nije teško ako to zaista želite. Za bilo kakve informacije možete me slobodno kontaktirati putem maila: milenadurickovic@gmail.com.

Vaša Milena Đuričković